اخبار و بلاگ

سلامتی چشم پشت عینک آفتابی

امروزه به جای لنزهای شیشه ای در عینک آفتابی از جنس پلی کربنات استفاده می شود ، که برای محافظت چشم در برابر اشعه های مضر خورشید مناسب تر است.اشعه های مضر خورشید سلامتی چشم را به خطر می اندازند.
دکتر جعفرزاده پور در این باره می گوید: بهترین جنس برای لنز عینک آفتابی پلی کربنات است. چرا که پایداری فیزیکی خوبی دارد بطوری که می توان در عینک های ایمنی نیز از آن استفاده کرد. معمولاً عینک های ساخته شده از پلی کربنات دارای روکش هایی هستند که شرایط طیفی مناسبی را ایجاد می کنند.

وی می افزاید: لنزهایی که روکش فلزی دارند فقط جنبه تزئینی داشته و در جذب اشعه فرابنفش نقش خاصی ندارد.

البته پلی کربنات ها و پلاستیک های ۳۹CR که جزو بهترین مواد ساخت عینک آفتابی هستند . به تنهایی برای جذب اشعه UV کافی نبوده و باید به رنگ عینک نیز توجه شود.

مناسب ترین رنگ شیشه

فرکانس های خاصی از نور می توانند دید را تار و شکل اشیا را محو کنند در حالی که فرکانس های دیگری باعث ایجاد تمایز و کنتراست می شود. انتخاب رنگ و تیرگی مناسب در عینک آفتابی تمایز مناسب را در نور منعکس شده از اشیا ایجاد می کند. دکتر جعفرزاده پور در مورد رنگ های مناسب عینک آفتابی می گوید: برای افراد نزدیک بین، رنگ های گرم برای افراد دوربین، رنگ زرد و سبز و برای افراد آستیگماتیست، رنگ خاکستری و زرد کهربایی مناسب است. وی رنگ های آبی را برای فضای بیرون از خانه توصیه نمی کند.

شکل عینک آفتابی

متخصصان، عینک آفتابی را به سه شکل موازی با صورت فرد، ordinary، خمیده rounel و کاملاً خمیده rupriunal تقسیم بندی می کنند.

دکتر جعفرزاده در انتخاب شکل عینک ها می گوید: انتخاب شکل عینک به چند پارامتر بستگی دارد. توجه به شاخص اشعه فرابنفش در محیط در میزان خمیدگی عینک تأثیر دارد. مثلاً در دشت یا فضاهایی مانند کوهستان که آفتاب شدید و مستقیم است باید از نوع سوم یا کاملاً خمیده استفاده شود تا پرتوهای پراکنده وارد چشم نشوند. در محیط های شهری می توان از عینک های موازی با صورت تا نوع تخت استفاده کرد.

محافظت در برابر آفتاب با عینک طبی

دکتر مدرس زاده در این باره می گوید : این افراد می توانند از عینک های فتوکرومیک استفاده کنند. البته بیش از ۶۰ درصد نور مرئی را نمی گیرد در حالی که عینک های آفتابی با کیفیت مناسب در شرایط عادی
۸۰ درصد و در شرایط پر نور ۹۰ درصد نور مرئی را جذب می کنند. وی توصیه می کند افردی که عینک طبی دارند ، از فیلترهای رنگی مخصوص که روی عینک طبی نصب می شوند، استفاده کنند.

بیماری های چشمی با عینک های غیراستاندارد

متخصصان چشم پزشک معتقدند تابیدن نور شدید آفتاب به مدت طولانی باعث ایجاد بیماری های چشمی متعددی می شود که همراه با علائمی چون سوزش، خارش و التهاب در چشم و پلک ها بروز می کند.
دکتر منصوری چشم پزشک در مورد بیماری های مربوط به اثر نور شدید آفتاب بر چشم می گوید: از جمله این بیماری ها می توان به ناخنک اشاره کرد. در این بیماری لکه سفیدی روی قرنیه فرد ایجاد می شود.

  عینک آفتابی برای کودکان همان طور که استفاده از عینک آفتابی مناسب در بزرگسالان حائز اهمیت است. برای کودکان نیز باید عینک آفتابی متناسب با فرم صورت آنها استفاده شود.
متخصصان معتقدند تأثیر نور آفتاب در شرایط یکسان روی چشم کودکان بیشتر است. چراکه قرنیه و عدسی کودکان شفاف تر است لذا کیفیت عینک آفتابی برای کودکان از نظر جنس عینک و چارچوب عینک بخصوص دسته های آن و ضریب جذب بسیار مهم است. برای کودکان بهتر است از رنگ های گرم، زرد، یا قهوه ای استفاده شود.

پیشنهاد ما به شما چکاپ چشم نزد خبره ترین افراد است ، درمانگاه انصار خدمات ویژه ای را برای عزیزان تدارک دیده، جهت آگاهی از این خدمات به سایت درمانگاه مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.